ponedeljek, 1. april 2013

Dal iz rdeče leče

Dal iz rdeče leče


Moj poizkus recepta, ki se je bolje obnesel, kot sem mislila. Za prilogo pa ajdovi žganci :)

Sestavine (2 osebi):

  • 1/2 skodelice rdeče leče
  • 375 ml vode
  • 1 majhna čebula, drobno nasekljana
  • 1 strok česna, nasekljan
  • 1 čajna žlička nastrganega ingverja
  • polovica jušne kocke
  • 1/2 čajna žlička mlete kumine
  • 1/2 čajna žlička začimbne mešanice garam masala
  • 1/2 čajna žlička kurkume
  • 1/2 čajne žličke mletega kardamoma
  • 1 lovorjev list
  • 1/2 cimetova palčka
  • sol po okusu
  • šop svežega nasekljanega koriandra

Priprava:

  1. Česen in čebulo prepražite v kozici, da se zmehčata.
  2. Dodajte ingver, kumino, začimbno mešanico garam masala in kurkumo. Pecite še eno minuto.
  3. Dodajte vodo, lečo, zelenjavno jušno kocko, mleti kardamom, lovorjev list in cimetovo palčko. 
  4. Pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut in občasno premešajte.
  5. Jed naj bo po koncu kuhanja relativno redka, saj se bo med ohlajanjem zgostila.
  6. Preden postrežete, dodajte še sveži koriander


Ni komentarjev:

Objavite komentar