sobota, 6. april 2013

Popečen fižol na polnozrnatem toastu


Popečen fižol na polnozrnatem toastu


Sestavine (1 oseba):

  • dve rezini polnozrnatega kruha
  • 1/2 male pločevinke belega fižola
  • 1/2 male rdeče čebule, drobno nasekljane
  • 1/2 stroka česna, nasekljanega
  • 2 jedilni žlici paradižnikove omake z baziliko
  • 1/2 paradižnika, narezanega na kocke
  • 1/2 čž sladkorja
  • sol, poper, olivno olje
  • sveži peteršilj

Priprava:

  1. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in česen.
  2. Dodamo vse ostale sestavine razen peteršilja in pečemo približno 10 minut z občasnim mešanjem.
  3. Popečemo kruh in dodamo nadev s fižolom. Po vrhu posujemo sveži peteršilj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar