sreda, 3. april 2013

Burek iz špinače in čemaža


Burek iz špinače in čemaža


Sestavine (2x):

  • vlečeno testo (4 listi)
  • 200g navadnega, mehkega tofuja
  • 2 1/2 skodelici zamrznjene špinače (ne pasirane)
  • 5 zvrhanih čajnih žličk 'vloženega' čemaža v olivnem olju
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 1 majhna čebula

Priprava:

  1. Tofu zmiksamo, da dobimo gladko maso in damo v skledo.
  2. V ponvi prepražimo čebulo in ko postekleni jo dodamo k tofuju.
  3. V ponvi odtalimo zamrznjeno špinačo, jo na hitro popražimo, dodamo sol in muškatni orešček. Dodamo k tofuju in čebuli.
  4. V ponvi prepražimo čemaž, da izgubi ostrino, ter ga dodamo k ostalim sestavinam.
  5. V skledi dobro premešamo vse sestavine, popopramo, maso razporedimo po listnatem testu, zavijemo in spečemo v pečici pri 180°C za 35-40 minut. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar