Popečen fižol na polnozrnatem toastu
Sestavine (1 oseba):
- dve rezini polnozrnatega kruha
- 1/2 male pločevinke belega fižola
- 1/2 male rdeče čebule, drobno nasekljane
- 1/2 stroka česna, nasekljanega
- 2 jedilni žlici paradižnikove omake z baziliko
- 1/2 paradižnika, narezanega na kocke
- 1/2 čž sladkorja
- sol, poper, olivno olje
- sveži peteršilj
Priprava:
- V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in česen.
- Dodamo vse ostale sestavine razen peteršilja in pečemo približno 10 minut z občasnim mešanjem.
- Popečemo kruh in dodamo nadev s fižolom. Po vrhu posujemo sveži peteršilj.
(recept iz VeganEasy Izziv: http://alv.org.au/vegan-easy/slovenia/13-dan.pdf)
Ni komentarjev:
Objavite komentar