Burek iz špinače in čemaža
Burek iz špinače in čemaža
Sestavine (2x):
- vlečeno testo (4 listi)
- 200g navadnega, mehkega tofuja
- 2 1/2 skodelici zamrznjene špinače (ne pasirane)
- 5 zvrhanih čajnih žličk 'vloženega' čemaža v olivnem olju
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 1 majhna čebula
Priprava:
- Tofu zmiksamo, da dobimo gladko maso in damo v skledo.
- V ponvi prepražimo čebulo in ko postekleni jo dodamo k tofuju.
- V ponvi odtalimo zamrznjeno špinačo, jo na hitro popražimo, dodamo sol in muškatni orešček. Dodamo k tofuju in čebuli.
- V ponvi prepražimo čemaž, da izgubi ostrino, ter ga dodamo k ostalim sestavinam.
- V skledi dobro premešamo vse sestavine, popopramo, maso razporedimo po listnatem testu, zavijemo in spečemo v pečici pri 180°C za 35-40 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar