Dal iz rdeče leče
Moj poizkus recepta, ki se je bolje obnesel, kot sem mislila. Za prilogo pa ajdovi žganci :)
Sestavine (2 osebi):
- 1/2 skodelice rdeče leče
- 375 ml vode
- 1 majhna čebula, drobno nasekljana
- 1 strok česna, nasekljan
- 1 čajna žlička nastrganega ingverja
- polovica jušne kocke
- 1/2 čajna žlička mlete kumine
- 1/2 čajna žlička začimbne mešanice garam masala
- 1/2 čajna žlička kurkume
- 1/2 čajne žličke mletega kardamoma
- 1 lovorjev list
- 1/2 cimetova palčka
- sol po okusu
- šop svežega nasekljanega koriandra
Priprava:
- Česen in čebulo prepražite v kozici, da se zmehčata.
- Dodajte ingver, kumino, začimbno mešanico garam masala in kurkumo. Pecite še eno minuto.
- Dodajte vodo, lečo, zelenjavno jušno kocko, mleti kardamom, lovorjev list in cimetovo palčko.
- Pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut in občasno premešajte.
- Jed naj bo po koncu kuhanja relativno redka, saj se bo med ohlajanjem zgostila.
- Preden postrežete, dodajte še sveži koriander
(recept iz VeganEasy Izziv: http://alv.org.au/vegan-easy/slovenia/14-dan.pdf)
Ni komentarjev:
Objavite komentar